Thursday, December 1, 2011

Cuit Makan : Breakfast @ Village Park Restaurant

Malam sebelum nye....adik ipar aku gtau ..."esok kite keluar breakfast kul 7pg ye......".......dlm hati aku ...awal giler....lalat pun x bangun lagi.....dia ckp kena g awal tempat yg dia rekomen ni....pasal ramai sgt org...kalau lambat takut x de tempat....

Hari yg dinanti.....lepas semua dah siap2...pung pang pung pang...kami pun bergerak 2biji kete meluncur ke uptown Damansara...dr Taman Ibukota...........jalan pun x jem sgt......maklum la hujung mingggu...ramai yg masih bermalas atas katil.....lebih kurang 20minit naik motokar...sampai la ke destinasi yg di sasarkan....senang je tempat nye...kat luar kedai tu ade 3 khemah extra....

haaa ni la restoran nye...nampak khemah kat luar....so bayangkan ramai nye org suke mkn kat sini.....

Restoran ni 2lot kedai beso nye...ditambahkan dgn 3extra khemah....aku rase dlm satu2 masa ...bole muat 100 org sekaligus kot.....sampai je sini perut pun pandai2 berbunyi...dh tambahkan dgn hujan di pagi hari...makin kebulur lah diri ini.....Menu nye menu breakfast la...ade nasi lemak , lontong, mee rebus, nasi dagang pun ade...dan macam2 lagi.....pekerja2nye aku rase byk warga asing....lain macam bunyi bahasa melayu nye...cam siam ade...cam bangla ade....takde bunyi pun ade ( ni kes guna bahasa isyarat bm x bole ckp...BI pun x bole).....

Adik Ipar aku bukan main puji lagi nasi lemak kedai ni sedap...prawn mee pun sedap...tapi sayang aku xle makan semua tu....almaklumla...aku dlm Mode Berpantang....so dah puas belek2 menu...kami pun order.....selang beberapa minit hidangan start sampai satu persatu...cepat gak service kedai ni....bagus2...lapar gile...jgn buat hal.......

Menu nye........

Ruang makan .....luas gak 
Jgn pandang sebelah mata...anak buah aku ni kalau bab mkn memang power.......tu dia ngah amik feel sebelum mkn.....

Half Boil egg....kamila punya....

Mee Rebus Singapore 
Prawn Mee......
Soto Ayam...

Nasi Lemak Ayam Goreng.......

Lontong..........ni aku punya...

Milo Ais Dinosur....

Bandung Blended

badan kecik minum gelas beso........

yang ni pun tanak kalah....

I like...................nak main komputer g cybercafe laaa




Komen Manja dr aku utk Village Park Restaurant:

Lokasi - senang nak jumpa....landmark nye The Ship.....dlm kawasan Uptown Damansara....

Suasana -tempat ni memang ramai org.....kerusi meja pun byk...cume aku x berapa berkenanan dgn susun atur tempat ni...nak maksimum kan kapasiti sampai melupakan keselesaan customer yg datang mkn....kedudukan kerusi meja agak rapat....bole laga2 bontot ngan org belakang...

Menu - Pilihan menu nye plak...standard Malaysian breakfast la....rasenye ...okla sedap....portion utk sesetengah hidangan agak skit(aku punya lontong la tu)......

Harga -okla ...utk kawasan uptown...bole dterima la....

PERINGATAN: KOMEN AKU NI BERDASARKAN PENGALAMAN PERIBADI .

3 comments:

Fuadah said...

nasi lemak ayam goreng dan lontong sangat mengujakan.

MfH said...

okla....tapi x bole lawan nasi lemak ngan lontong ibu buat......cicir 10 tiang ......

Fuadah said...

Hehehehe......adehhh.......ni yg tak lena tido nih....oh ibuuuuuu!!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...