Monday, December 5, 2011

Cuit Makan : BASIL | Thai Restaurant

Last week birthday makmertuaku....so semua dah pakat nak makan kat luar......Lokasi kali ni Basil Thai Restaurant.....yg terletak dlm Bangsar Village Old Wing.....dulu aku penah keje kat sebuah restaurant area sini....tempat ni memang grand la.....byk org2 kaya lepak sini.....artis pun ramai ......tapi aku tak heran sgt ngan artis....aku dulu pun artis gak......tak caya ?....x caya sudah....

Restaurant ni terletak kat level G...kat bahagian blakang2 skit.....ehhh sebenar aku pun x pasti ...depan ke belakang....byk sgt pintu masuk Bangsar Village ni,,,,senang cite tgk la dia punya peta lokasi ......

suasana restaurant......

Menunye bole tahan byk.....authentic thai food la....

sudu garpu nye bersih2........

Baby kailan ikan masin.........lain skit rasenye dr kedai tomyam tepi jln.......

Chicken walnut

Ikan Stim halia Soya sos.........ni memang aku suke...ikan fresh....kuah sedap....paling menarik cara ikan ni dhidang...tah mcm mana dia lipat aku x pasti ...tapi memang besttttt....

Tomyam Udang..........mewah dgn udang nye byk....aku hirup kuah je...................sedap gile kuahnye....udang nye lembut....ehhhhhh kantoi....ok aku mkn udang seketul je tau...

Semua dah bersedia utk menyerang................paling tak sabar...si arif(boipren adik ipar aku)...tgk la muka dia yg teruja tu.....
Lepas berjuang d meja makan, tanpa memberi belah kasihan pada makanan2 yg d hidangan.....aku tarik diri kekenyangan....aku minta diri nak ke Village Grocer kat dlm Bangsar Village ni,...meninggal kan yg lain yg masih berentap........Village Grocer ni...syurga utk org yg suke memasak....mcm2 brg yg "rare" ade kat sini...dan harga nye semsti nye mahal.......lepas aku ronda2 dlm 15minit dlm tu....jumpa dia org kat luar....lepas tu diaorg citer ...ade org terlibat dlm tragedi kat restaurant Basil......rupanye anak buah aku si irfan sudah sangkut celah palang dan cermin .........korang tgk la gamba rni...tah mcm mana mamat ni bole lepas masuk kepala dia aku pun x pasti......pandai masuk x pandai keluar .....
nasib baik manager tu bole handle kalau tak kena panggil bomba dan wartawan la jawapnye...............



Komen Manja dr aku utk BASIL:

Lokasi -sape tau Bangsar Village...senang la...yg tak tau tu....sila google

Suasana -Selesa....susun atur meja yg melapangkan....tak padat....

Menu/hidangan - Pilihan menu agak pelbagai...terutama yg asli thailand punya dish....portion   makanan agak kurengg....kecuali tomyam udang....mewah...byk udangnye..

Harga - lokasi kat bangsar....terletak dalam Bangsar Village....so paham2 la...kalau dtg ramai2....bawah rm150 memang mimpi la.....

PERINGATAN: KOMEN AKU NI BERDASARKAN PENGALAMAN PERIBADI .

2 comments:

Fuadah said...

tempat ni kalo dapat bonus tertunggak baru leh pegi. hehehehe....

As usual, excellent review!

MfH said...

kalau dah dpt bonus tertunggak....roger2 la kem shah alam

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...