Tuesday, January 17, 2012

Nasi Ayam Pak Mal Sec 10 Shah Alam

Nasi Ayam Pak Mal ni kira fames la jugak kat Shah Alam....seingat aku sejak dr 15tahun dulu dah ade kedai ni, kedai asal nye kat section 11 dekat medan selera sec11 tu....sebelah Dewan Jenjarum. Cume baru2 ni aku baru tau ...kedai ni bukak cawangan lg satu kat sec10.........dan aku x pasti yg kat sec11 tu masih bukak ke tak......

 So nak jd citer minggu lepas aku ngan ngan wife aku ngan kamila...singgah makan kat Nasi Ayam Pak Mal sec10 tu ..dah lame sgt kiteorg x makan kat nasi ayam kedai ni....rasenye last sekali aku mkn mase zaman berchinta ngan Ex-makwe aku dulu....lame tu ...adelah dlm 6-7tahun dulu2(mkn kat sec11).....kan kan puan wife.......

Nasi Ayam Pak Mal ni bg aku OK la ....nak kata superb sgt tu xdela....sedap dan bole d makan....nasi ayam nye xde kicap ...x mcm nasi ayam lain...tapi strong point nye kat sambal dia tu....ngan sup dia.....nasi nye plak agak kering....buh sup skit br ade kick.....portion nasi nye bole tahan puas ati...dan ayam nye pun byk ...memang padan ngan nasi la........tapi kalau pergi ngan sahabat aku si Zafarul Aswad ........mkn sepinggan kira pondan la...........dia kalau mkn busuk2 2pinggan....power mamat  ni....Selain dr nasi ayam ....kedai ni pun ade menu lain....kuey teow sup, soto, western food dan byk lagi la......dan aku try kuew teow soto...best ...bergedil nye beso........okla citer panjang2 pun tak guna....koranng lagi suke tgk gambar..............so layan......

Ruang yg selesa....santai....

Nasi Ayam Pak Mal

Kuew Teow Soto.......supnye memang cukup rase( bukan iklan yee)

portion yg mewah......berbaloi.....

semua sekali termasuk air...RM16.80
nasi ayam = RM4.50x2
kuey teow = RM 4.00x1
Barli suam = RM1.50x1
Teh O ais limau = RM2.30x1

alamatnye:
Restoran Pak Mal
No.2, Jalan Selendang 10/10,
seksyen 10, 40100 Shah Alam
Selangor
Tel: 03-55139366

waktu operasi: aiseymen aku lupa nak tanya...so sila call sendiri OK...........


6 comments:

Bo the Nerd said...

Gerai kat Section 11 tu masih lagi ada. Anak Pak Mal dah takeover dan memang ramai makan situ. Aku selalunya pergi kat Section 10 & at least sekali seminggu beli.
Btw, kau lupa nak mention yang ada FREE WIFI kat sec 10 tu, tapi kena tanya password baru boleh pakai.
Ada kisah kelakar terjadi kat Pak Mal Sec 10 tu berkaitan waterbroke wife aku..hehe..

MfH said...

yeker ade WIFI...tak perasan plak aku....time kebulur...misi utama...perut mesti mau isi........

waterbroke....?kasi story la...

Anonymous said...

Nasi Ayam Pak Mal ni, asalnya di sek. 10 juga sebenarnya, sebab Pak Mal tu memang tinggal disitu. dulu sebelum gerai MBSA di sek. 11 dibina, peniaga2 situ kebanyakkannya berniaga di simpang jln berhadapan sek. 11.

MfH said...

Oooooo begitu kisah nye....tq for the info wahai cik anon....ni mesti org seksyen 10 ni......

Anonymous said...

Memang asal sana :-), bila balik 'kampung', akan cari juga nasi ayam pak mal tu.. Mmg sedap dan berbaloi.. :-)

Anonymous said...

nasik pakmal mmg best...ingat dulu masa lalu blakang umah diorang tgh proses ayam...seksyen 10 the best...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...