Friday, April 6, 2012

Cuti Cuti Malaysia - Cameron Highland Trip - Episode 1

Ok camni citer nye.....wife aku ade kursus kat Cameron Highland......kena plak time tu ibu aku pun dah memang amik cuti seminggu(nak abiskan cuti sebelum bersara)...macam berjanji plak...alang2 kiter org plan baik semua org ikut....maka bermula la misi mencari tempat berteduh kat sana.....serius stress gile aku nak cari apartment kat Cameron Highland ni...yelah time tu cuti sekolah....byk penginapan dah penuh...yg kosong semua mahal nak mampus......setelah berhari2 aku ngadap komputer tgk best deal best deal.....akhirnye aku jumpa juga yg berkenan di hati...haaa tu nanti aku citer.....sabar la.......citer kena la step by step....mane bole main sondol je....sabar bole tak???????

Maka pada tanggal 17 March 2012 lebih kurang kul 12tghari kami pun berangkat dgn dua buah motokar berjenama Vios tapi bukan disponser oleh toyota yeee....pelan2 drive...aku menjangkakan highway utara selatan mesti pack ngan kete.....rupanye jalan ok je takde la sampai jem ke......so kami pun memandu lebih kurang dlm 2jam dan tiba di exit Simpang Pulai ....haaaaaaaa situ jem skit...skit jela..tak lama mana pun.....yelah situ la laluan tumpuan dr utara dan selatan nak naik ke Cameron Highland......ni 1st time aku naik Cameron Highland ikut Simpang Pulai......sebelum tu aku naik ikut Tapah ...Tapah jalan dia leceh la...byk corner tajam...jalan pun teruk.....

SERIUS patut la ramai biker suke ikut Simpang Pulai kalau nak ke Cameron Highland......jalan nye memang syiok ooooo.....dia punya corner memang cun2 sesedap rase....sampai aku pun terlayan ngan vios aku ni....risau gak aku ...kot2 ade yg termuntah ....kejap2 aku tanya penumpanng ....ade sapa yg nak muntah ke???? semua steady je......ngah syiok layan corner on d way naik .....tiba2 aku plak rase loya....tapi bukan sebab corner.....tapi sebab Muhammad Harriz bin Mohd Faiz...sudah melepaskan hajat nye dlm kereta ...serius busuk tak bole blah punya...cepat2 aku cari port utk bersihkan "jamban" mamat kecik ni...............Alhamdulillah kurang dr 45minit dr Simpang Pulai kami dah tiba ke Brinchang....ketibaan kami di sambut dgn hujan2 renyai manja mengoda (sebenarnye hujan turun sejak mula naik dr simpang pulai lagi)......perh nyaman wey.....gua terus jatuh cinta sama itu Cameron Highland.....

Sampai sudeyyyyy..................Brinchang....

Kesesakan ketika hampir ke pekan Brinchang.......ade rombongan menyambut kami kot......

Rupanye..............pasar malam daa.......... ramai tul org...sesak dahhhh

Parking sini pun boleee
Ayam Panggang Menyambut ketibaan kami..........power gile bau nyeee
Ini lah Pasar Malam Brinchang( yg fames tu ) terletak betul2 kat pekan Brinchang....bole tahan panjang juga tapak berniaga kat pasar ni....kiri dan kanan jalan raya ade gerai yg jual macam2 benda...dari makanan sampai la ke bantal strawberry.....kami tak  singgah terus....sebab nak masuk rumah dulu...letak barang ...baru la tenang nak g pasar...yg pasti stalll ayam panggang tu memang nak kena serang jap lagi......MISI UTAMA.....Ayam Panggang...ohhhh yee sebelum aku terlupa....Pasar Malam Brinchang ni beroperasi waktu petang pada Jumaat dan Sabtu sahaja.......manakala pada hari ahad...ade pasar pagi je.....

Kami teruskan ke lokasi penginapan kami yg katanye tak jauh dr lokasi pasar ni.....dan memang benar kata owner( Mr.LIM) Apartment penginapan kami tu.... Jarak dr Pekan Brinchang ke Apartment kami lebih kurang 1.5kilometer je....kira-kira 3minit sahaja  dah sampai......Apartment yg kami sewa tu name nye  IRIS HOUSE RESORT di miliki oleh CH GreenStay....kami sangat puas hati dgn apartment ni....berbaloi utk harga yg kami bayar...iaitu RM300 smlm.......apartment yg bersih , selesa dan serba lengkap.......


IRIS HOUSE RESORT.......ni la tempat penginapan kami....syiokkk ooooo

Lagi syiokkk ade lif.....lif nye pulak betul2 sebelah ngan pintu Apartment kami........best giler....

Ruang Tamu .......handbag sekadar utk hiasan sahaja.......

Bilik 1

Ni Toilet....ye aku tau korang kenal toilet.......setiap bilik ade toiletnye tersendiri so tak payah kongsi 2 

Bilik 2

Bilik 3.....ni bilik aku......

Ruang makan dan ruang dapur yg selesa..

Pintu ketiga2 bilik tidur...........

Pandangan Sisi balcony ................
View Depan balcony ......Ade padang Golf dan juga IbuSawat Telekom.........

Ruang parking nye byk...mase sampai kosong je...lepas magrib terus penuh.......semua 4x4 punya kete......

nanti rajin ...aku sambung lagi cerita ok...................................
             

View IRIS HOUSE RESORT in a larger map

1 comment:

Elaine Chew said...

Selamat cuti ! Boleh kunjungi 5* villa (Villa 827) di A' Famosa Resort di Melaka untuk cuti yang akan datang :)

www.villafamosaresort.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...