Wednesday, December 28, 2011

FIRDAUS HEDER DALAM KENANGAN........

kredit to mohdzaidy

25 December 2011, aku d kejutkan dgn berita yg sahabatku Fird Heder aka Firdaus Heder telah kembali ke rahmatullah pd pukul 8mlm, Allahyarham terlibat dalam satu kemalangan motosikal di Simpang Pulai ketika menuruni Cameron Highland. Mengigil satu badan dbuat nye, padahal pagi hari kejadian aku baru je layan gambar2 dia di cameron highland yg sempat beliau upload. Dalam hati aku .....mamat ni berjalan je keje dia sejak beli superbike ni....aku amik mase beberapa ketika utk mengahadam berita mengejutkan ni.......macam x percaya....Allah lebih menyayangi beliau........

Allahyarham adelah sahabat aku dlm bidang photography...dari situ aku start kenal dia....dan kami jadi rapat bila kami sama2 bekerja di sebuah kedai kamera....adelah dlm 5-6bulan lebih kurang .....selama tu Allahyarham yg aku kenal seorang yg happy go lucky punya org, murah ngan senyuman, peramah dan baik hati. Senang bekerja ngan dia, x byk hal...aku backup dia...dia back up aku....time break sama2 layan maggi sup kat mamak....kalau lepak ngan geng2 photography....biasanye dia akan jadi sasaran utk d bahan kan.....dan aku yakin sikit pun dia x amik hati.....dia pun bole tahan bab2 bahankan org ni......

Allahyarham ramai kawan, kawan fotografi, fotografik, Lansi crew, superbike, segi kolej dan byk lagi. aku yakin sikap dia yg peramah memang d senangi rakan2. Dia ni jenis x pilih bulu punya org, semua dia bole masuk, dia belajar dlm bidang Interior Design kat Segi Kolej, selalu gak dia tunjuk kat aku design2 yg dia buat...cantik menarik ko memang deboom....mamat ni berbakat.

Aku x sempat menatap wajah Allahyarham ......aku sampai ketika solat jenazah nak bermula...dan seterusnye aku follow ke kubur. Mengikut cerita2 sahabat yg sempat menatap wajah Allahyarham buat kali terakhir......wajah Allahyarham kelihatan bersih dah tenang.....tiada calar2...dr info yg aku dpt...menurut bapa Allahyarham...punca kematian adelah d sebabkan kecederaan dalam(wallahualam aku  dpt citer dr org yg menyampaikan)....badannye ade luka2 skit je....muka nye xde luka langsung..sesungguhnye Allah nak pelihara jasad Allahyarham...........

ramai yg dtg menziarah ....penuh kawasan parking Masjid Putra Perdana ni......


Sedikat ralat di hati aku, beberapa bulan lepas, Allahyarham ade call aku ajak lepak....time tu aku nak keluar ngan family....dia bersungguh2 ajak lepak gak...mcm memaksa pun ade.....aku ckp lain kali...dia nak jugak lepak...katanye nak gerak ke shah alam dah ni....d sebabkan dah janji ngan family nak keluar ...aku tolak dan dia pun mengalah........macam petanda dia nak sgt jumpa utk kali terakhir.....sori bro......aku x tunai hajat ko tu......

Sahabatku Firdaus Heder, aku doakan moga kau di tempatkan dlm golongan org2 yg beriman...moga kau tenang disana...kepada keluarga Allahyarham......takziah aku ucapkan....moga bersabar dgn dugaan drpdNYA......

AL-FATIHAH

4 comments:

Fuadah said...

Al Fatihah dan salam takziah buat keluarga Allahyarham Firdaus Heder. Semoga rohnya ditempatkan di kalangan hamba-hambaNya yang beriman.

Amin Ya Rabbal Alamin

Bo the Nerd said...

Takziah Faiz atas kehilangan kawan kau.

ilufird said...

AlFatihah utk fird syg.smg rohnya dicucuri rahmat dtempatkan dkalangan prg beriman dan seharum namanya disitula dia ditempatkan di Syurga Firdaus syurga yg teratas aminn.ya ALLAH tlgla smpikan rasa rindu dan syg ini utk dia

| Lucy Heartfilia | said...

alfatihah...this is really sad..reminds me of my late brother.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...