Wednesday, December 7, 2011

Cuit Perangai : Darah daging ni kekadang menyakitkan ati....

Dulu mase abang aku bujang2...lebih 10tahun yg lalu....dia duk umah bapak aku....rumah yg sama aku duduk gak la....time tu abg aku dah keje ....kat mana?rahsiaaa...tapi area2 shah alam la. time tu aku masih sekolah lagi...sekolah menengah. So aku ni bole di kira kan org kanan abg aku la bab2 melepak ni...kiteorg lepak Syed sec3, lepak NGSG( Nasi Goreng Sotong Goreng) kat sec6...sampai ke sudah aku x tau nama sebenar kedai tu, lepak Sg Wang, Lot 10 dan sebagainye............abg aku ni jugak yg bertanggungjawap perkenalkan aku McDonald....beso jasa mamat ni...hahahahahha.....mase lepak plak x tentu...kekadang pagi...kekadang ptg...mlm pun ade....


So ade satu ari tu time dia ngah keje....dia call aku ...minta aku teman kan dia jap...aku x byk tanya ...aku on je....tunggu punya tunggu dia pun sampai depan rumah ngan Yamaha SS110 bapak aku punya......biasa dia ajak lepak Syed atau nasi Lemak sec 15...maklum la pg2 ni breakfast la jawapnye....aku seperti biasa dgn santainye berseluar pendek bola lusuh yg logo dah cabut2...dan berbaju koler yg getah kolernye dah berbunga2..serta berselipar cabuk yg tapaknye nak tercabut.......membonceng tanpa byk soal.....5minit berlalu....masih x sampai2 lagi....cilake dia ikut jalan mana ni.?....10minit berlalu....jadahnye masuk federal highway ni????


aku : wey lu .....nak g mana ni?
abg aku : ikut je la.....
aku : nak g minum kat mana?
abg aku : ade gua sebut pasal minum ke???? 

ahhhhh sudahhhh.................dalam hati perut aku....dia ni nak g PJ kot....situ ade umah sedara....tapi ape kes time2 keje ni kat g sana...aku terus diam..............20minit seterus nye.....aku ngan dia serta ss110 dah masuk Bangsar.....ahhh cilake kata aku.....mana mamat ni nak g???????bayangkan......naik moto dgn pembonceng XXL d belakang...........dia punya pecut mcm dia naik sorang2.........aku yg kat blakang ni membuai2 dibuat nye...giler x giler la laluan moto yg sempit kat federal highway tu selamba main corner baring.....sambil dia gelak2 bila tongkat cecah jln.........gilak punya worang....persoalan aku masih tak terjawap......

aku : wey lu nak bawa gua g mana ni?
abg aku : lu ni ikut jela.....nak sampai dah ni....
aku : sampai mana????

abg aku memperlahankan Yamaha SS110....dan mencari petak parking yg kekosongan.......settle parking....helmet dah lock kat bawah seat.....kibas2 bontot yg lenguh dan kebas terhenjut atas spring SS110 yg makin tak anjal lg.....abg aku berkata2 sambil buat muka toya dia.....

abg aku : jom..............
aku : mana??????(rase nak angin dah)
abg aku : tu..........(sambil menunjuk bangunan yg tersergam indah kat blakang kami ni)
aku : Low Yat???????......gampang la lu......agak2 la......lu tgk la gua pakai camne.....dah la sini ramai awek2s.....pasal x ckp awal2 leh gua siap2......
abg aku : ahhhh lambat...gua nak cepat.......padan muka lu.....suke sgt pakai mcm apek kongkang......
aku : cilake kes naya ni....jatuh saham gua.....
abg aku : takpe....settle gua cr brg.......kite g makan ...gua belanja...............
aku : mana?(ati ade sejuk skit pasal  bab2 mkn ni................)
abg aku : (pendek je jawapan nye)............................................................Sg Wang
aku : memang 2kali cilake.....................

maka aritu...dgn bermukakan setebal 2inci....aku ikut abg aku tawaf Low yat.....cr brg dia.....sambil dia suruh aku jalan blakang skit....malu la tu jln ngan aku....tau plak dia malu.........aku yg pakai camnii....dia x tau bertapa malu nye aku berpakaian cam apek kongkang ...sambil usha2 kedai komputer...............tokey kedai pun mcm x yakin je nak bg aku masuk.....org giler mana agaaknye......setan betul......settle LowYat......aku sambung azab kemaluan ku d Sg Wang plak.......

Aku semakin berhati2.................Lepas dr tu....tiap kali abg aku ajak keluar/lepak...busuk2 pun aku mesti pakai jean ngan Tshirt elok2 skit.......saham kena jaga.......time tu single lagi.....






3 comments:

Fuadah said...

As salam.....

Hadoii....kitorang kat studio ni....mamat yang nayakan ait tu dok gelak terbahak2 mengimbas kembali kenangan silam.

hhehehee.....iskk...leh tahan kejam juga dia ya!

MfH said...

gelak besarr aaaa...dia memang kejam.....tu belum citer lagi sesi walkathon dr CM ke sungai wang.....dia okla kurus....bayangkan org chubby menapak sejauh tu....maunye x melecet kelangkang.....

Fuadah said...

hehehehhee.......... yang tu dia mmg ada cerita.....hadoiii laaaa.........

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...