Thursday, November 24, 2011

Cuit Makan : Restoran Jamal Mohamed - Wisma FAM

Meh aku nak citer pasal makan lagi............yaaaa aku suke makan...ade masalah?xde...? bagus2....ok aku sambung citer.....Lokasi seterusnye Restoran Jamal Mohamed..............bukan Jamal Pak Tongkol yeee.......WOwww......Lokasi nye betul2 berhadapan dgn Main Entrance WISMA FAM......xtau Wisma FAM????sila google sendiri.....semua nak kena suap...byk cantik.....

Ni Restoran mamak sebenarnye...tapi owner nye sewakan tapak utk mempelbagaikan lagi juadah2 kat situ....ade stall nasi lemak, stall kuew teow penang, nasi ayam, yong taufoo, noodle...dan masakan2 yg biasa kedai mamak persembahkan....famous gak la...ramai artis2 mcm aku ni...dan juga player bola sepak ....pun mcm aku jugak yg selalu melantak kat sini....

Aku kalau bole seminggu sekali mesti mau makan kat sini gak... hidangan kegemaran aku tak lain dan tak bukan Kuew Teow Cantonese style dgn Nasi Ayam Hainan (klau x silap la). Tiap kali aku berulang ke PPUM ...mesti mau kena singgah sebelum or selepas appointment....wajib oooo....sampai mek indon yg masak Kuew Teow Cantonese style tu ...tau ape aku punya citerase.....jgn main2 ooooo....aku regular kat sini...silap buat order bole buat gado.....dahla.....cerita panjang2 pun korang bukan nak baca sgt.........Selamat Menjamu Mata..........


Normally( sial aku ckp omputih).....................hidangan ni di bubuh dalam pinggang leper....aku paling x suke letak dlm pinggan tu...so aku request....buh dlm mangkuk...senang aku nak cedok kuahnye....kalau nak hiirup pun...tak la nampak buruk perangainye......betul?....x betul sudah....oleh kerana kecerewetan aku tu ....mek indon tu pun dah kenal aku nye perangai......tak payah ckp byk....aku angkat kening ..dia tau ape aku nak makan....bagus betul........
kalau x nampak gak ...aku x tau la...dah cukup close up ni......hampir2 muncung lens aku masuk dlm kuah ni......

Kuew Teow Cantonese Style.............sedapnye beb......hanya gua je yg tau......

Nasi ayam cara hainan ni plak...hidangan kedua kegemaran aku....biasa nye aku order ayam je 1 set....kasi bahagian dada...nasi x mau...maklum la....org jaga badan mcm aku ni....kena amik berat benda2 yg mengemukan ni....kalau tak...jatuh saham aku.....
Nampak???????????bertapa juicynye ayam ni....kicap nye menambahkan lagi nafsu sapa yg memandangnye

Nasi Ayam Hainan Style (ayam je)

stalll blah kanan tu ...tempat aku order kuew teow.............korang sebut name aku .....confirm dia .................tak kenal.....

utk mereka yg buta huruf......cam betul2 muka depan restoran ni........

Landmark..................WISMA FAM.......pandai2 korang cari sendiri............

6 comments:

Fuadah said...

terliur ni. ni mesti tempat sesak ni kan...apa lagi, pi email si Qi Jalan Jalan Cari Makan. Untung2 ait leh dok bersanding makan beradap dgn dia kat restoran ni.

MfH said...

tempat ni tak la sesak sgt.........pick hournye mungkin kul9pg-10pg.......pastu lunch 12-2ptg.....selalu g sana...belum pernah takde seat......esok mau repeat lagi.......cantonese kuew teow ....sepinggan

ibu said...

wah, bukan main puji lagi kuey tiaw kantonese tu. kate, ibu punye lagi sedap.. tipu la tu! heheheheehe

MfH said...

Air tangan ibu ...confirm sedap...takleh kabar kat org....kang org datang....larat nak masak ke?

suha said...

nmpk mcm sedp..ekceli xpernah try cantonese punye..bese mkn pon kungfu je..haip haip..adeih terus kungfu (^_^)

MfH said...

so kena cube try test kuewteow cantonese style ni.....djamin puas ati......byk kedai yg ade menu ni...tp nak cr yg sedap punya memang susah

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...