Tuesday, November 15, 2011

Cuit Makan : Murni Discovery - Aman Suria

Tiba2 je adik aku si Siti Fareeza sound satu family......Aja nak belanja makan!!!...wah tergamam hampir terkentut aku dibuatnye.....ape mimpi minah ni nak belanja makan......dpt bonus ka?semua persoalan tu aku soal dlm hati je.....org nak belanja mkn ....ape mau bising2 yee tak....Shut up & Eat......bak kata mat salleh celup.Lokasi pilihan adelah Murni Discovery(mati2 aku ingat ade channel br kat astro)........minah ni dah rekomen lame kat kiterorg......tempat ni best la ...lain dr yg lain la.....saje je kami tanak g ....sebab memang nak tunggu dia belanja.hahahhahahahahahaahah

So.....semua start siap2......start enjin motokar ..dan terus bergerak ke lokkasi kejadian....naik 2kete...sempat gak la bersaing secara sihat kat NKVE ....tapi cam biasa...mesti aku yg menang lla....kalau x sia2 aku nuntut ngan karamjit singh......lokasi nye kat Aman Suria ...agak ke dalam ...nah salin alamat ni....kang sibuk tanya2 banyyak kali.....

Murni @ Aman Suria : 8.00 AM - 3.00 AM (Closed Mondays)

(2-1, Jalan PJU 1/3D, Sunway Mas Commercial Centre, 

Petaling Jaya, 47301 Selangor.)

 Sampai je....cr parking pun satu hal.....bukan ape..memandangkan aku dah masuk kelab kurang upaya...seboleh2 aku nak parking dekat ngan Murni ni.......sambil aku cr parking org lain dah cop tempat...so cantik la...kira aku sampai terus duduk cam VIP la....

Cantik Menu nye yeeee

Team Kuat Makan.

Paling kanan tu dia yg bayarkan Bil...............oiii nak tidur balik rumah la...
budak botak ni....punya happy macam dia plak yg order makanan .....
Aku pun selak la Menu tu....perh dia punya byk pilihan ....kalau aku baca betul ...sampai esok pun aku x order.....lg satu name hidangan2 nye bole tahan pelik2 gak.... i love u la....fair lady la.....dan mcm2 lagi........serius sgt byk n rambang mata....dan simpati aku pada tukang masak yg nak kena standby brg2 masak.....setelah kami belek lebih kurang menu tu + rekomen dr adik aku ....maka ter"order" la....

Teh O Ais Limau - RM1.50

Roti Hawaii ni macam murtabak....sedap.... ni kira fusion la kot...pasal guna doh murtabak ..inti nye plak aku rase guna sosej.....tekak aku bole terima.......cicah plak ngan kari , dal dan sos....ade mayo skit....
Roti Hawaii - RM5.50 

Ni plak air Fair Lady ngan I love u.........memandangkan dah lame sgt baru aku up citer ni...so rasenye pun aku dah lupa....tapi memang sedap.......
I Love You -RM5.00
Fair Lady - RM5.00 (ingatkan kete je fair lady)

Mee Raja ni aku x pasti noodle jenis ape yg d gunakan.....mcm maggi pun ade...rase ni sedap berlemak....portion pun byk....sesuai utk 2org....ikut saiz "org belanja"....ikut saiz aku ..aku sorang je bedal...
Mee Raja - RM8.00 


Carrot Susu ni..rasenye....macam carrot susu la...................ape daaaaa korang......

Carrot Special - RM5.00 


Ni chicken chop......aku yg order....ayam ni guna thigh dan d masak cara grill...sedap season nye...dan di grill secukup rase....very juicy.....portion nye agAK kecik...utk org saiz beso cam aku ni.....gravy nye sedap ...dan tak lupa...."keropok Poni"( sebut sambil nyanyi")

Chicken Chop - RM8.00


Nasi Goreng Udang Petai ni......bg aku nasi goreng dia...sedap tapi biasa2 je.....yg "Pelakon Utama"nye ade lah....udang ngan petai tu....perhhh dia punya pedas2 masin tu.....menangkap beb....petai tu plak....krispy....jodoh yg sgt serasi.....udang dan petai.....
Nasi Goreng Sambal Udang Petai - RM8.00

Cantonese Yee Mee nye not bad.....cukup rase...rase yg sepatutnye ade pada cantonese ...nak citer pun susah ...hanya yg die hard fan cantonese yee mee je tau camne rase nye..... 
Cantonese Fried Yee Mee - RM 6.00

Maggi Goreng Special ni plak.....sedap jugak...cume agak pedas....ramuannye..tak dpt aku kesan melain kan kicap...hhahahaha ....
Maggi Goreng Special - RM 4.50

Spaghetti Cabonara ni memang power....portion yg byk....rase krim n parmesan yg cukup....dan d adun plak bersama sosej .....yg paling mengagumkan.....wife aku leh abis sepinggan beso pasta ni.....memang power tul org yg menyusukan anak ni.........
Spaghetti Cabonara - RM10.00
Ni bukan hidangan ....ni anak aku ......kesian dia tunggu order  dia yg tak kunjung tiba.......
Sesi menjamah berjalan dgn lancar, paling aku kagum service nye agak pantas....mase mula2 sampai kat Murni ni....aku sound adik aku...."ramai giler org....confirm lambat la kite makan...."...lepas order d ambil ..aku rase dlm 10minit hidangan sampai satu persatu....mengagumkan....walaupun ramai ...hidangan sampai dlm kelajuan yg mengujakan.......walaupun aku perasan ade beberapa table yg customer nye komplen makanan tak sampai2......tu nasib korang la.....hahaahahaahahaa.....janji table aku sampai cun2.....lepas bertarung dgn hidangan masing2.........semua pakat2 sandar......

antara peserta yg lewat menghabiskan hidangan masing2......

melampau budak 2org ni......berpinggan2 mkn.......anak sapa la ni...
Mase mula2 order makanan tadi...masing2 tak tgk pun harga...main order je.....settle mkn .."org Belanja" g kaunter buat bayaran....lepas tu tunjuk kat aku.....RM70.70......mak aiiii murah siul....6org mkn ...bersamaan RM11++ satu kepala......cilakak betul...kalau aku tau...aku order 2-3kali.....ceh rugi2.......

haiya..........nombor byk cantik oooooo....kalau kena 1st price...kompom makan busat munya....


Komen Manja dr aku:

Lokasi - agak kedalam......aku pernah pegi dulu ..tp tak jumpa.....ke mata aku yg kerooooo

Suasana - byk table termasuk tingkat atas.....mase aku g tu memang ramai org....so agak sempit dgn kedudukan meja yg agak rapat juga...ade 3-4kali gak la waiter langgar tongkat aku...nasib baik aku baik ati punya worang

Menu - Menarik dan pelbagai pilihan yg mengiurkan....asian food, western food, fusion food...semua ade...bg aku ...kira 1stop center.....macam2 ada.....

Harga - bg aku berbaloi la....tgk la resit tu .....bg aku harga nye masuk akal....setanding dgn kualiti makanan yg d hidangkan.....


Yang pasti paling Happy......tentunye......mamat ni.......pasal mama dia baru lepas refill..........
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=


yeahhhhhhhhhhhhhh susu time........................



PERINGATAN: KOMEN AKU NI BERDASARKAN PENGALAMAN PERIBADI .

3 comments:

Bo the Nerd said...

Boleh ajak family pergi try ni. Thanks bro!

Fuadah Ammar said...

wahhhh.... mmg memanggil2!

keep on introducing best eatery spots, sangat sesuai utk mereka yang kurang suka mengasap dapur. muhhahahahaha.... (bukan beta)

Fuadah Ammar said...
This comment has been removed by the author.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...