Sunday, November 13, 2011

Cuit Cuti2 Malaysia - Holiday Villa Cherating - Episode 2

sambungan...............

Pagi esok nye kami kul 8pg dah siap nak bersarapan....best gak lokasi sarapan kat Holiday Villa Cherating ni....tepi laut....berangin2....tempat pun "open air"...baru feel bercuti tu sampai dlm jiwa...yee tak?...makanan sarapan kat hotel2 ni...lebih kurang sama je...malas aku nak amik gambar...buang tenaga aku tekan shutter je....

.

gua............Harriz.......yg beso tu bapak gua.... 
sesi menjamu selera

Kak long aka kamila dan half boil egg nye....2biji plak tu......

1st time rase cereal.........bersungguh2 dia nyonyot honeystar....

puas ibu aku ajar........lepas mkn jgn lupa kemas...basuh pinggan mangkuk............eh lupa plak ...kang waiter takde keje plak

lokasi bilik dr coffee house tepi pantai

ni je gambar pantai yg aku amik..........nak jalan kesana jauh ...sakit kaki aku.......

kesian warga emas dan warga OKU...................siul la kepala aku makin botak.....
Seperti yg telah dijanjikan dgn kak long aka Kamila....lepas sarapan...semua siap2 nak masuk swimming pool. maka semua nye pun bertukarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.........utk pengetahuan korang ..tak kisah la korang nak tau ke tak...pertama kali nye hampir setahun aku bertongkat ...masuk je kolam ....aku bole diri dan jalan mcm normal....tak perlu tongkat2 bagai.....perh nikmat nye tuhan je yg tahu...........
nikmati la aksi2 kuak lentang:


3 generasi.................

tak abis2...minta 2ringgit

muka ade bengang skit.......pasal cameraman aka wife aku...amik gambar ni terkial....penat aku posing ..dah la ari ngah panas...

aku offer nak bagi singgit....dia up minta 5 ringgit plak........aku sebat kang

muka ade sama ka?

rambut aku ni melampau2 kurang nye....dulu mase muda2 rambut ni la modal aku "jual minyak"


 Lepas beberapa jam sesi berendam.....semuanye dah lembik....masuk bilik ..rehat kaw2....ptg kul 3 ptg nak g mkn kopok lekor best punya kat kemaman.....cam biasala....plan aku jugak ni...maklum la..aku ni organize org nye.....ade rase nak muntah x?.........puas tidor....bateri dah full....siap2 nak mkn kopok lekor....name tempat nye ade lah "Keropok Lekor Cap Delima".....lokasi nye jalan cherating -kemaman....dr holiday villa ni dalam 15minit dah sampai.....sepanjang jalan aku tgk byk kedai kopok lekor ...tapi kedai Delima ni gak yg jadi tumpuan org.....punya la ramai yg tapau....sampai dsediakan service booking melalui phone...utk maklumat lanjut call sendiri.....byk cantik semua nak kasi citer....0129620823.....

Keropok Lekor Cap Delima

wahhh sudah upgrade....dulu simen je...skrang sudah pakai tile meja nye....maju2....

tekun tul akak tu menguli kopok lekor fresh .....

Pandangan sisi kedai DELIMA

Yaaa yg d nanti2 sudah tiba.....kami order rm20 utk makan saje.......memang sodap.....

makan kopok lekor sambil minum air kelapa ...sgt2 la syiok ....

ni adik pompuan aku..............tu je la pesen senyum dia......tau la gigi dah tersusun

gua ngan hero gua yg tak abis2 main air liur keje nye......sampai berbuih d "bubbling" nye....rambut gua kusut bukan pasal x sikat....tapi pasal angin kat situ kuat gile......

kak long bedal sampai sepinggan .................................aku tipu jeee

Balik dr membedal kopok lekor....sesi berendam bersambung semula selepas solat asar.....kepala nye ..kak long aka kamila....ni la satu2 mase yg ade utk dia lepas geram berendam dlm air.....so ikutkan aja....tq to my family(ckp omputih skit) yg tolong melayan kamila tak jemu2 ...walaupun perangai dia kekadang memang buat aku rase nak sebat je dia......hahahaahahahahaahah

solo 
bangga dgn pelampung baru nye...........

tq ibu tlg melayan kerenah minah ni.............

group photo

Miniture Effect...........saje aku blurkan kaki aku yg buruk tu..........

Siang yg memenatkan...malam terakhir pulak dinner aku x larat naak plan....so singgah mane2 ikut gerak ati je...make tersinggah la ke Restoran Sri Perlabuhan 3 Pak Su Seafood. ........dari luar memang nampak happening gile kedai ni...org pun ramai ...mesti sedap.....terus kami parking kete dan cr tempat nak labuhkan jamban masing2.......tgk menu lebih kurang (masing2 dah x larat)..pastu order.........tunggu beberapa ketika...hidangan pun sampai....bg aku sungguh mengecewakan.....ni kerja malas punya....satu nasi goreng dipelbagai kan jd macam2...maaf ni bukan kreatif ye...ni pemalas.........satu nasi goreng ..bole jadi...nasi goreng cina, nasi goreng USA, nasi goreng Daging merah dan nasi goreng pattaya.....ni keje malas...ape salah pelbagaikan cara masak...harga bole tahan mahall.....bayar rm60++  tapi x mendatanngkan kepuasan......yg sedap hanyala sup kosong dan kailan ikan masin....telur dadar yg senang tu pun susah nak masak sedap2.....beberapa gambar je aku amik....takde mood..........paham!!!


kailan ikan masin......bole la

takan x kenal kot.................

nasi goreng daging merah

nasi goreng usa..............sup nye sedap
Ade skit lagi gambar2 yg aku nak kongsi kat blog ni......kalau tanak tgk korang skip je....tapi aku rase korang akan tgk gak.....kan kankan ......

Capital Wing


black n white plak 

HDR 

HDR lagiiiiiiiiiiii

ni aku agak angin .......Pihak pengurusan Holiday Villa..kena amik kira pelancong2 yg kurang upaya cam aku .....susah nak nak naik wheelechair bila byk sgt tangga.......tu ram je ape kejadah fungsi nye.......

adik merangkap assistant yg sedia menolak abg nye.............

merah ka oren?

sorang lagi minta 2ringgit

ini budak byk action......langsung tanak naik kete aku mase balik.....atas alasan "kete baba byk calar2"...............kecik ati aku.

Last skali.....aku bersyukur ....kami sekeluarga selamat pergi dan balik ....syukur alhamdulillah...memenatkan tapi seronok pasal dah lama x cuti...lebih2 lagi ibu aku...sian dia penat kkeje....penat jaga aku yg x sembuh2 lagi dan juga anak aku...........utk anak aku kamila...semestinye dia seronok  hari2 mandi kolam....sampai terbawa2 balik shah alam nak mandi kolam adik dia yg kecik tu......utk adik2 aku ...terima kasih la melayan anak aku dgn penuh kesabaran.....semenjak aku sakit...korang byk membantu...tq.......utk wife aku plak ...tq byk bersabar dgn dugaan2 yg mendatang.....sayang korang

PERINGATAN: 
- KOMEN AKU NI BERDASARKAN PENGALAMAN PERIBADI .
- Sebarang penggunaan gambar tanpa kebenaran adelah dilarang................."org berbudi kite berbahasa"

2 comments:

Fuadah Ammar said...

paling suka pic yang sengaja diblurkan kaki ok!

Jalan cerita yang mantap, mencakupi segala segi, termasuk nilai-nilai kasih sayang dan kekeluargaan.

MfH said...

tq tq...
akibat kecaguan kukukakiku...maka terpakse la d blur kan...

memandangkan ni entry kekeluargaan.....segala makian terpakse digantung sementara....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...