Friday, February 24, 2012

Nasi Lemak Sri Wangi - Depan Pasar Besar Gombak

Nasi Lemak Sri Wangi........yaaaaaaaaaaa wangi....jgn main2....memang wangi oooo dah la wangi sedap la plak....kedai ni ade lah lokasi breakfast wajib aku setiap kali aku balik gombak umah mak mertuaku.....kedai ni memang famous kat area gombak..lokasinye berdepan ngan Pasar Besar Gombak..........memang ramai org mkn sini....lambat sampai jawap nye beratur panjang la....kalau nasib tak baik....balik kelaparan la...pasal nasi lemak abis.....

Kenapa aku suke Nasi Lemak Sri Wangi??....sebab nye...nasi kukus nye yg best....sebijik2 kau nasi dia.....sambal dia pun sedap...tapi kalau ikut selera aku...tiap kali order....sambal nasi lemak tu kena campur ngan sambal sotong ...kombinasi yg sangat mengancam,....dia punya rase menangkap beb.....lagi satu tarikan kedai ni....Ikan Keli goreng nye....saiz ikan nye sedang2 je....di goreng krispy sampai tulang dia pun korang bole bedal....ikan ni jodohnye dgn sambal special yg disediakan ....sambal tu pun best........ayam goreng dia pun sedap...beso pun beso potongan ayam nye.....

Servis dia ok la....ade dua tempat order....satu untuk yg makan situ...satu lagi utk yg take away punya....so takde la serabut org tunggu lama2.....harga nye plak...sesetengah org tu kata mahal....bagi aku kalau dah sedap...apedahal sama mahal...bukannye sepingggang berpuluh ringgit ye takk....????standard sepinggan RM3-5 ringgit sepinggan bergantung pada ape yg korang order....kalau sepinggan korang order buh macam2....buh ikan keli , buh ayam goreng, buh kerang., buh basikal buh meja.....mau sampai beratus....hahahahah......lagi satu.......MILO O AIS kaw punye.............tersangat la KAW KAW PUNYA......

Satu je aku nak tegur skit...moga tokey kedai or anak2 dia baca.......ikan keli tu sgt la best....bertambah best bila makan ngan sambal dia tu......tapi kalau bole....ceduk sambal je dah la...jgn la ceduk minyak nye sekali.........kekadang tu ...potong mood nak makan pasal nasi dah banjir ngan minyak dr sambal ikan tu......oh yee lagi satu...makcik cashier( owner kedai).......senyum la skit makcik....senyum tu kan sedekah.....macam abg yg badan beso tu(anak dia rasenye)....senyum je....sempoi la bro.....dah....layan gambar plak

Signboard yg sonang nak nampak......kuning dan bosar.......

baru sampai....org tak ramai lagi..........

ni gua punya order....Nasi lemak tambah+telur goreng+ayam goreng..................org yg power je bole mkn camni.....

nasi lemak sambal kerang ........adik ipar aku order

Nasi lemak ikan keli ..........terbaik..........wife aku order.,....

sekejap jee....org dah ramai.......muka rezki kiteorg ni...

ni je yg tinggal.................

Penilaian Aku: Markah Penuh 5

- Lokasi : 5 ( sonong nak cari...topi jalan beso yoooo)
- Kesedapan - 5 ( kalau aku ni tak malu...mau aku jilat pinggan )
- Suasana - 3( ok la tak padat sgt susunan nye...cume aritu tu byk plak lalat .....)
- Perkhidmatan - 4( ok je)
- Harga - 3 (tak le makan selalu ...nanti budget lari...heheheheh)







View Nasi Lemak Sri Wangi in a larger map

11 comments:

Bo the Nerd said...

Fuyoo...tengok gambar aje dah leleh, belum pergi duduk mengadap lagi nih.
Nak trylah weekend ni kalau sempat.

MawardiYunus said...

uih terbaik bro.. lapar plop .. huhu

MfH said...

memang terbaik........kekadang tu termimpi2 pun ade

miSs tyNa said...

sedapnya nak makannnnn ^_^

M@W@R Q@SeH said...

mmg nmpk sdp sgt...

EyA edamanhatiku said...

waa terliur uhuk2 trus lapar

Rina Supian said...

Peehhhhh...gila punya terliur :)

Anonymous said...

http://www.facebook.com/groups/108354355865680/

Lea Athira said...

heh, tetiba lapar time gini :/

Esave-Debt Restructuring Service said...

Sambaln n nasik memang ada kelas tersendiri... tapi 9.30pg lauk pauk byk dag abis.... dpt bedal telor goreng je.. ikan bilis pun dah abis... (buat le byk sket dah tau org ramai gi).

kavitha muniandy said...

nasi lemak yang paling sedap kat KL...sejak i kanak2 sampai sekarang masih my favourite...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...