Monday, April 23, 2012

Cuti Cuti Malaysia - Cameron Highland Trip - Episode III

Ok baru la ade mase nak abiskan citer pasal Cameron Highland ni....aku MC ari ni...so ad ela masa skit nak ngadap PC ni.....ok utk last episod ni takde ape nak citer sgt.....lebih kepada nak tunjuk gambar2 yg belum di up lagi.....Last day kite org kat CH....kite org terjah kebun strawberry lagi... ni ade lain macam skit...sebab kebun ni kalau x silap aku hak milik bumiputra....beso gak kawasan nye.....katanye ni lah satu2 nye kampung melayu yg ade kebun strawberry.....yg lain semua  pengusaha nye ade lah cina dan india....name tempat ni YZ Agro Farm....kat area kawasan ni...terdapat gak chalet2 kecik yg menarik dr luarnye...dlm aku x pasti la...rasenye ok gak kot...

Waktu Operasi nye

Ape yg aku perasan kat sini strawberry nye dah x berapa byk....dah abis d petik kot..almaklum la..cuti sekolah ...pastu tak dibenarkan guest utk petik...mungkin sebab buah nye dah skit....kebanyakan kedai pun camtu gak....tapi katanye kalau bukan musim cuti sekolah...memang no hal nak petik2 ni....


SERIUS.............Jelly Drink Strawberry ni tersangat lah mengasyik kan....sgt sedap...keluaran bumiputra gak....kami satu family suke jelly drink ni.....ibu aku siap borang bawa balik shah alam.....sgt lazat...tak cukup secawan...mau 3-4 cawan...........pun tak cukup gak hahahha.....aku lettew....biasala tangki beso....


tinggal saki baki je........

model iklan strawberry

seluas mata memandang......


close up skit.......

Sejarah tercipta....tanaman terkini..selain menanam strawberry...tempat ini juga berjaya mencipta tumbuhan baru...Strawberry shake yg sangat lazat...kat sini je ade...tempat lain takde tau...Strawberry shake ni siap tumbuh ngan cawan ngan straw tau...................Ok bab ini aku tipu  hahahahah


Lepas puas menerjah kebun strawberry tu...kami pun singgah plak ke Pasar Kea Farm....byk betul kedai yg jual macam2 tanaman2 yg pelbagai bentuk n rupa....ramainye tak soh ckp la....sampai nak parking pun susah.....hasil risikan ibuku dan isteri ku....harga barang kat sini takde la murah gile....lebih kurang harga kat lembah klang je......ade tu lembah klang punya harga lagi murah.....mungkin sebab cuti sekolah kot......







mari la mari ...mari membeli..........
memandangkan aku x berapa nak Fit....so assistant aku la penganti tugas sherpa.........

sampai satu tahap....nak muntah aku tgk byk sgt benda yg berkaitan strawberry ni......dari buah sampai la ke bantal....

no picture please...............

Haaaaaaaaaaa....kenal tak benda ni? yaaaaa ais krim Malaysia....tapi ni lain dr yg lain.....sebab perisa nye lain dr yg lain.....sebenarnye takde la lain mane pun.....perisa Strawberry ....tapi guna strawberry asli...bukan kordial ke ape ni....memang best.....mase dpt aiskrim ni ...memang syiok ..tak sabar nak makan....cara makan ni kasi gigit hujung bunjut aiskrim tu...kasi pusing sampai putus.............TAPI ...aku pusing berpuluh kali masih tak putus2 gak....cilake ape punya jenis plastik Ah Sho ni guna......liat bukan main....puas aku pintal tak putus....sudah nye aku amik gunting nak potong......tersentuh je gunting tu kat aiskrim....make terPANCUT la jus strawberry tu ......abis kena kete aku....maka berbakul2 la sumpah seranah yg keluar....hilang mood aku nak makan aiskrim.....lepas puas membebel....aku bedal gak aiskrim tu sampai abis.....padan muka aiskrim tu ..aku sedut sampai kering.........pasal aiskrim ni gak la..aku terlupa nak berhenti kat satu kawasan yg ade perkataan Cameron Highland kat bukit tu.....double hangin aku.....


Maka tamat la pengembaraan aku ngan family ke Cameron Highland ....kesimpulan yg aku bleh buat....aku suke CH...rase nak datang lagi....udara yg segar dan nyaman ...serius 3hari 2mlm aku kat atas tu...rase mcam sihat je....bernafas pun rase senang....sampai satu tahap...aku SANGAT2 berharap UiTM bukak la cawangan kat CH ni....confirm aku akan suruh wife aku apply minta transfer........akhir kata.......terkata2 beb....hahahahahaahaha selamat................

2 comments:

ketikketok said...

Jom cuti-cuti unik Terapi Spa & Keluarga Mini Agro-Forestry Aromatherapy Village Cameron Highlands.

Anonymous said...

..terima kasih di atas singgahan anda..jemput datang lagi jika bertandang di CH..boleh like page YZ AGRO FARM di fb berdekatan anda =p

-Admin-

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...