Thursday, March 29, 2012

Mee Kari Bank Negara......Power Giler...

Kali ni aku nak kobarkan pasal Mee Kari Bank Negara....ni adelah mee kari yg terbaik penah aku rase....taste nye sgt la consistent...tak over lemak ...tak over kari...just just nice la kata org putih.....org tak berapa putih tak kata ape plak......org yg betanggungjawap perkenalan aku tempat ni...semesti nye BEKAS ex-Makwe aku dulu merangkap Isteri aku skrang ni.......kalau ikutkan memang dia lah org ygbetanggungjawap atas kenaikan berat badan aku .......

Ok ...kedai ni memang terletak dalam kawasan bank negara Malaysia ....ala yg kat KL tu....dlm kawasan bank tu ade medan selera...kat situ la terletaknye stall mee kari tu......mee kari tu klau makan plak ngan sambalnye....dia punya kick .....sampai tertendang meja sebelah di buatnye.....

Selain dr pada mee kari...stall ni juga menyediakan hidangan lain...seperti goreng2 mcm mee dan kuew teow, ade yong tau fu yg d mkn bersama sup bole...sos pun bole....kedai ni ade special menu utk hari2 tertentu .nye....hidangan special tu mengikut hari......tapi aku x ingat susunannye...yg aku ingat menu nyeee...prawn mee, beehoon tomyam, fish head noodle, dan ade lagi tapi aku tak ingat la......

Harga nye sangatla...berpatutan dengan kesedapan nye....yg aku nak highlightkan adelah mee kari ngan yong tau fu nye yg sedap...yg lain2 tu biasa je........cume satu je masalah kalau nak mkn kat sini...tempat parkingnye tersangat la haram jadah limited...kekadang terpakse menunggu parking kosong...kalau dah kebulur sgt...ade yg double parking je.......ok skrang selamat melayan gambar.....

Ni la Lokasi kejadian.........

The Champion Mee Kari......kuah nye tu klau di cicah ngan roti bakar....adoiiiiii nikmat nye tak terkata beb....

Close-up.......tauhu kering ni ..meresap kuah kari tu ...bila masuk mulut...perhhh macam span d perah 2 beb...

Pelakon pembantunye....sambal kat belakang tu.....kick giler....bole kejang kaki beb bila campur ngan kuah kari tu...

Yong Tau Foo.....sedap gak sup dia....isi nye pun bole tahan...

Waktu Operasi kalau x silap aku ....Office Hour

Peta Lokasi....


View Mee Kari Bank Negara in a larger map

3 comments:

YaNa Yassin said...

Mee kari Bank Negara bank Negara Memang sedaap. selalu jugak jd makanan lunch time keje.

MfH said...

time2 bulan puasa ni plak teringin nak pekena mee kari bank negara...tauhu lebih.....kena plak ngan sambal nye perhhhhhhhhhh

Fzmaestro said...

Baru try rasa Mee Kari BNM Lunch tadi..tapi sorry to say la..Kari dia x sepower yg diperkatakan..sbb ak da pnh mkn mee kari lg sdap rasa dr BNM pnya..saja g td sbb nk compare..so far stkt ni Mee Kari yg 'Power' pnh ak ase adalah Mee Kari Makcik India Muslim dkat depan Wisma Pertahanan jalan padang Tembak..operating hours hari bekerja sahaja..Mee Dia simple je,ada telur rebus,fishball,fishkek,tauhu,n isi Ayam..Tapi Kari dia mmg PEKAT n PEDAS Melekat..Stakat ni Ranking no 1 di lidah Melayu aku la..Recommended to all Mee kari Lovers..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...