Wednesday, November 26, 2014

Nasi Ayam Goreng Kunyit

Nak hidup dalam KL ni mcm2 cara ade...ko bole keje opis...ko bole kerja sendiri ko bole kutip barang2 kitar semula dan byk lagi

Brader nak citer skit pasal orang nak hidup kat KL dgn berniaga makanan....mcm2 jenis makanan korang bole jump dlm KL ni.....sebut je..brader berani kerat kuku la kalau makanan yg ko cari tu takde dlm KL

Yang membezakan semua jenis makanan yg ade kat KL ni...adelah sedap atau rase mcm cilake..

Makanan....mana2 ko pergi seluruh pelusuk donia ni...orang mesti nak makan punya.....jadi kalau ko berniaga makanan...rasanye sedap...orang pasti sanggup Q panjang punya....

Kedai nasi campur, kedai mamak...tu antara pilihan org2 KL kalau nak makan....sanggup beratur panjang seolah2 esok nak kiamat ...

Brader punya perangai...kedai jenis mcm ni...sedap mcmana pun kalau Q panjang...memang tak kuasa brader nak pegi.....

Penyelesaiannye...brader akan pegi awal....time org opis tengah bertungkus lumus nak siapkan kerja utk cepat keluar makan..time tu pegi pun aman je...takyah beratur.

Lagi satu kalau juadah ko masak tu sedap...ko tak perlu hidangkan 50 jenis lauk pauk yg mana mungkin 5 lauk je yg sedap...selebihnye asas masakan sama cume ko kasi modify...konon nak kan kepelbagaian....

Contoh yg brader bole kasi bilamana ko masak satu jenis juadah sahaja...tapi power sangat sedapnye...sampai orang sanggup Q panjang sampai ke jalan raya...langsung tak kisah di sondol kenderaan

Nasi putih ayam goreng kunyit

Secara seriusnye brader tak pernah terbayang ...akan ade orang jual hidangan yg simple mcm ni....sedap murah dan sambutan mcm nak beli tiket bola final piala malaysia 2015 selangor(misi 33) lwn entah mana punya team cikai.

Juadah yg simple mcm ni kalau ko berniaga tapi tak bole hidup....baik ko campakkan diri ko ke dalam sungai gombak....menyakitkan hati je

Ni salah satu port nasi putih ayam goreng kunyit yg mendapat sambutan vavavom( entahla maksud nye) kat pusat bandar kuala lumpur ni

Lokasi : berdepan Australian high commission jalan yap kwan seng

Waktu operasi : jam 11pg sampai habis

Harga: Rm5 sebungkus, tambah telur rm1 sahaja






1 comment:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...